ביבליותרפיה (טיפול באמצעות אמנות הספרות), היא ממקצועות בריאות הנפש אשר מבקשים להרחיב ולהעמיק את השיח (באמצעות דיבור – פסיכותרפיה ) הטיפולי באמצעות אמנות הספרות או לחילופין להשתמש באמנות הספרות כטיפול עצמו.
ככל טיפול נפשי (באוריינטציה פסיכו-דינמית) הוא מתבסס על קשר מטפל-מטופל. מטופלים שונים משתמשים בקשר באופן שונה. על ביבליותרפיסט להתמקם באופן מותאם לצרכי המטופל. (רבים ממטופלי מעדיפים לדבר - פסיכותרפיה) כך, התממשותה של אמנות הספרות בטיפול מותאמת מטופל ונשענת על נטיותיהם המוקדמות של המטפל והמטופל.
אני מתייחס לאמנות הספרות כ "כלי-עזר" הנכון תמיד לשימוש, תומך, מרחיב, מפרה שיח (פסיכותרפיה), ציוד הולם" ל "צלילת מעמקים". באמצעים פשוטים אמנות הספרות מנכיחה ומבררת תחושות, מוצפנות לעיתים, ומורכבות, ומאפשרת רמות עיבוד שונות של תוכן נפשי, החל מהנכחת חוויה וכלה בשיומה. יש מטופלים הנהנים מכתיבה, יש מקריאה של שירים או סיפורים ויש לא מעטים הסולדים מקריאה וכתיבה אז היצירה באמנות חזותית (לעיתים אצל נערים ונערות על הרצף ) ובעיקר השיחה – פסיכותרפיה, היא ה"זירה" בה מתחולל הטיפול והספרות עשויה להיות נוכחת בעיקר בעולם האסוציאציות שלי כפי שהוא מונכח ביני לבין עצמי ובקשר עם המטופל.